Innovasjon innen bank og finans

I løpet av de siste årene har det skjedd mye innovasjon innen finans og økonomi-sektoren som følge av vellykkede gründerbedrifter. Bank og finans-sektoren har i mange år hatt monopol på deres virke og det har vært vanskelig å komme inn på deres marked med innovative idéer. På grunn av ny teknologi skjer det i dag mye spennende innen Financial Technology (FinTech) eller finansteknologi. FinTech referer til alle tjenester og teknologiutviklinger som brukes til forvaltning av personlig økonomi eller bedriftsøkonomi. På verdensbasis finnes det i dag flere innovative bank og finanstjenester som ble utviklet fra en gründeridé, men også i Norge har vi tjenester som viser innovasjon innen FinTech.

Vipps by DNB

Vipps er en innovativ betalingsløsning som er utviklet av DNB for å skape en måte å overføre penger mellom ulike banker raskt og enkelt. Tidligere VIPPS BY DNBmåtte man logge inn i nettbank med tungvindte sikkerhetsløsninger selv
om man bare skulle overføre et lite beløp til en kompis. Med Vipps kreves det kun at begge har en konto i Vipps-nettverket som er koblet opp mot brukerens vanlige bankkonto og bankkort. Som Vipps-bruker er det deretter bare å sende penger gjennom et grensesnitt som minner om å sende tekstmeldinger. Vipps utvikles og eies av storbanken DNB, men de rekrutterer stadig gründere og smarte ansatte til å hjelpe til å gjøre produktet bedre.

Fiken faktura og regnskapsprogram

Fiken er et heldigitalt regnskaps og faktureringsprogram startet av en gruppe norske gründere. Det å drive eget foretak kan være vanskelig, men Fiken har gjort jobben langt enklere ved å integrere alle de vanlige tjenestene i et program samt enkel behandling av bilag og kvitteringer. Det jobbes med stadig flere løsninger for å integrere Fiken med det offentliges skattetjenester og nettbutikkløsninger. Fiken er enkelt, brukervennlig og svært billig sammenlignet med regnskapsprogram fra andre leverandører.

Propr

Det å selge bolig er ikke alltid lett og de fleste tyr derfor til en eiendomsmegler for å være sikker på at alt blir gjort i henhold til regelverket. I mange år ble det sett på som svært risikabelt å forsøke å selge bolig uten eiendomsmegler. Innovasjonen innen FinTech har gitt oss tjenester som Propr.no.
Gjennom Propr.no kan du selge boligen din selv og samtidig være sikker på at hele prosessen gjøres i henhold til gjeldende regelverk. Tjenesten kan spare deg for mye penger i salgsprosessen sammenlignet med bruk av en eiendomsmegler.

Vi tror vi bare har sett starten på innovasjon innen bank og finanstjenester. I løpet av de neste årene vil det komme tjenester som kan gjøre vår økonomisk hverdag enklere. I Norge er det spesielt et marked for smarte løsninger rundt langsiktig sparing og investering for de som ikke ønsker å sette seg inn i fond og aksjehandel, men som samtidig ønsker seg bedre avkastning på sparepengene sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *