Teknologiske innovasjoner i 2017

2017 blir ett spennende år innen teknologi og innovasjon, så vel som mange andre fronter. Vitenskapen og teknologien har i dag utviklet seg raskt og vi står ansikt til ansikt med produkter og løsninger vi aldri kunne forestilt oss for bare 10 år siden.

Med nye oppfinnelser som fingeravtrykkleser, vanntette telefoner, bevegelses-sensorer, kunstig intelligens og avanserte systemer er det spennende å se hva som er nytt på markedet fra måned til måned.

Også forbedringen av eksisterende teknologi er veldig spennende, vi har sett økninger i batterilevetid, drøye forbedringer i kamerateknologi, hastigheten er økt og teknologien har rett og slett kommet lengre enn folk flest greier å omfavne.

Apper er det store i 2017

Ekspertene regner med at Apper til mobiler og mobile plattformer vil være den store trenden i 2017. Her regner man med å se en omsetning på hele 77 milliarder USD, kun på Apper som blir lastet ned i 2017.
De fleste av oss forbinder Apper med mobiltelefonen, eller kanskje utvidet til nettbrett. Men i dag er markedet mye større og det finnes et stort utvalg av enheter som støtter apper fra tredjepartsleverandører. Smartklokker har økt svært mye i popularitet det siste året siden Apple Watch ble introdusert.

Apper brukes og trengs i smart-telefoner, klokker, biler, kameraer, IT-systemer og såkalte “Connected homes”. I Connected Homes kan brukere koble seg til hjemmet sitt digitalt og skru av og på ting som lys og varme, samt TV’er og musikkanlegg helt trådløst.

Drastisk økning i GPS-baserte apper

GPS (Global Positioning System) er en veletablert og velfungerende funksjon i de aller fleste telefoner i dag. GPS sporer alle brukerne ved bruk GPSav satellitter, og tillater brukerne og og sjekke posisjonen sin og bruke karttjenester. Det er imidlertid en stor økning i utviklingen av Apper som bruker GPS.

Apper som bruker GPS kan tilby brukerne funksjoner som anonym chatting med folk i nærområde, sjekke hvor venner befinner seg, karttjenester og spesielle funksjoner avhengig av brukerens posisjon.
Ekspertene anslår en enda større utvikling av disse typene Apper. Personvernssituasjonen endrer seg drastisk og vi håper Datatilsynet følger nøye med.

Sikkerheten er viktigere enn noen gang før

Sikkerheten på smart-telefonen og nettbrettet, er i dag i høyere fokus enn noen gang. Dersom noen uvedkommende skulle få tilgang til for eksempel din smarttelefon vil det kunne få katastrofale følger.

I en verden hvor din mor vet mindre om deg enn Facebook, hvor banken er på nett i mobilen og alle våre private bilder er lagret i nettskyen – kan alt dette havne i hendene til uvedkommende dersom vi ikke er flinke på sikkerhet. Utviklingen av sikkerhetstjenester til mobile plattformer er i full gang og er nå viktigere enn noen gang.

Normalt nettvett er også utrolig viktig. Det innebærer å bruke skepsis og forsiktighet når man navigerer på ukjente nettsider og åpner tvilsomme e-poster. Det er også normalt og bytte passord jevnlig og ha forskjellige passord på de forskjellige plattformene man opererer på.

Holder man et øye på normalt nettvett og utviklingen av Internett-sikkerhet er det nok ingen problemer å vente seg i den nære fremtiden. Men det er bedre å være på den sikre siden enn å angre etterpå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *